Guldlaget från 2008 möter dagens Kalmar FF

Guldlaget från 2008 möter dagens Kalmar FF

Entré till Fredriksskans IP.
Matchen kommer att spelas på Kalmar FFs gamla arena, Fredriksskans IP. Foto: Chrillesson (Wikipedia).

Guldlaget från 2008 möter dagens Kalmar FF

Guldlaget från 2008 möter dagens Kalmar FF

Kalmar FF blev svenska mästare 2008 i fotboll. Nu återförenas de gamla spelarna för en välgörenhetsmatch mot dagens A-lag. Matchen kommer spelas på gamla arenan Fredriksskans IP och intäkterna går till Kalmar Stadsmission.

För 12 år sedan tog Kalmar FF sitt första och enda SM-Guld i fotboll. Guldet från 2008 är klubbens största bedrift i sin 109 åriga historia. Nu står det klart att guldspelarna från 2008 ska återförenas och spela en välgörenhetsmatch mot dagens Kalmar FF. En av spelarna som var med under guldsäsongen var David Elm, som för närvarande arbetar på Kalmar Stadsmission.
– För sällan, eller aldrig, har jag upplevt en sådan kärlek och stolthet i Kalmar som under 2008. Vi stod verkligen tillsammans och alla hade någonting att sluta upp kring. Den känslan som rådde då vill jag försöka återskapa igen, om än bara för en eftermiddag och kväll. Och vad passar väl bättre än att återförena de spelare och ledare som en gång, för tolv år sedan, fick den här staden att gunga och le, säger han i ett pressmeddelande.

Matchen kommer att spelas på Kalmar FFs gamla arena, Fredriksskans IP. En arena som har en lång och betydelserik historia för klubben. På den anrika arenan har Kalmar FF spelat sina hemmamatcher mellan åren 1918-2011.
– Som skådeplats valde vi självklart en av de vackraste platser i hela Kalmar – Fredriksskans IP. Och i valet av motstånd valde vi att försöka väva samman dåtid och nutid. Därför är vi på Kalmar Stadsmission stolta över att, i samarbete med Kalmar FF och ett antal lokala företag, ge er välgörenhetsmatchen 2020,

Matchen kommer att spelas den 13 juni och biljettpriset ligger på 100kr/st. Alla intäkter från matchen går oavkortat till Kalmar Stadsmission och deras arbete för människor i social och ekonomisk utsatthet.
– Tanken med den här matchen är att få in pengar till Kalmar stadsmissions arbete för människor i social- och ekonomisk utsatthet. Ett begrepp som matfattigdom borde inte få finnas i ett land som Sverige och en stad som Kalmar 2020. Men det gör det. Och behoven ökar i takt med att klyftorna fördjupas. Vi ser allt detta på nära håll och jag kan ärligt säga att jag inte heller hade en aning om, eller en tanke på, att det såg ut som det gör innan jag började jobba på stadsmissionen. Det syns inte. Och många gånger hörs det inte heller. Men det är sannerligen svårt att acceptera att det ska fortsätta vara så. Vi vill därför jobba för att bryta detta och en liten del av det arbetet blir den här välgörenhetsmatchen i juni, säger David Elm i pressmeddelandet.

Dela på sociala medier

Läs också

Kalmar domkyrkas fasad.

Kalmar domkyrka och dess historia

Kalmar domkyrka är en av de få oförändrade byggnaderna från vår stormaktstid. Det är även en av Kalmars sevärdheter och lockar många besökare året om.

Guldlaget från 2008 möter dagens Kalmar FF