Jonsson: Våga använd Viktor på mittfältet, Nanne

Jonsson: Våga använd Viktor på mittfältet, Nanne

Krönika bild på skribent och kalmar ff
Viktor Elm gör sin sista säsong som fotbollsspelare Foto: Eddie Jonsson

Jonsson: Våga använd Viktor på mittfältet, Nanne

Jonsson: Våga använd Viktor på mittfältet, Nanne

I en träningsmatch mot Öster i början av februari valde Nanne att flytta upp Viktor Elm på mittfältet. Plötsligt glömde man alla problem och drömde sig tillbaka till 2008, säsongen då Viktor Elm dundrade in 15 mål. Jag hoppas verkligen inte att det var en engångsföreteelse utan ett drag som kommer användas under säsongen. Nu var det visserligen mot ett svagt Öster men Viktor såg pånyttfödd ut på mittfältet.

Viktor har sagt att det här är troligtvis hans sista säsong som fotbollsspelare, då hoppas jag han får avsluta karriären på positionen där allting började. Det har gått någonting förlorat sedan Kalmar började använda honom som mittback. Visst, det blir 3–4 mål per säsong. Men den siffran kommer bli högre om han används längre upp i planen. Det kommer inte bli 15 mål igen men 6-7 mål borde vara rimligt, en siffra han hade vunnit den interna skytteligan de två senaste säsongerna med.

Mittbackar är den starkaste lagdelen för Kalmar, med Henrik Löfkvist och landslagsmannen Fidan Aliti som båda två måste starta i dagens Kalmar. Sen har Gbenga Arokoyo ännu inte gått sönder och sedan kommer talangen Johan Stenmark tillbaka. Det går alltså att flytta upp Viktor i planen utan att det försämrar backlinjen, utan det ger mittfältet mer tyngd och en farlig vänsterfot som kan skapa problem för de flesta lagen.

Vi har redan tagit tillbaka Nanne Bergstrand, låt nostalgisjukan fortsätta och flytta upp Viktor Elm på mittfältet.

Tack för du tog dig tid.

Så här borde Kalmar FF ställa upp:
Lucas Hägg-Johansson
Piotr Johansson – Henrik Löfkvist – Fidan Aliti – Sebastian Ring
Svante Ingelsson – Viktor Elm – Romario
Filip Sachepekidis – Geir André Herrem – Nils Fröling

Dela på sociala medier

Läs också

Kalmar domkyrkas fasad.

Kalmar domkyrka och dess historia

Kalmar domkyrka är en av de få oförändrade byggnaderna från vår stormaktstid. Det är även en av Kalmars sevärdheter och lockar många besökare året om.

Jonsson: Våga använd Viktor på mittfältet, Nanne