fBilder från IFK Kalmars vinst mot Lidköping FK

Bilder från IFK Kalmars vinst mot Lidköping FK

IFK Kalmar är i fullgång med sina förberedelser inför Elitettan 2020. Klubben spelade sin tredje träningsmatch på försäsongen och lördagens motståndare var seriekonkurrenten Lidköping FK. Under 2019 spelade klubbarna i samma serie och mötte varandra två gånger, då blev det en vinst och en förlust för Kalmarlaget. Föregående säsong slutade IFK Kalmar och Lidköping FK femma respektive sexa i serien. FokusKalmars fotograf Jonathan Sjödin var på plats för att bevaka matchen.

Ett femtiotal åskådare kom för att se träningsmatchen mellan IFK Kalmar och Lidköpings FK. Matchen spelades på ett blåsigt Gasten IP.
Domare för matchen var Mohammad Khalil Salame med assisterande Ted Durdel och Peter Sjögren.
IFK Kalmar starta sin tredje träningsmatch med följande spelare (3-4-3): Sara Björck, Emma Jones, Mikaela Almgren, Kajsa Lang, Savanah Uveges, Sofia Olsson, Fanny Nilsson, Maja Träff Williams, Ofelia Medhammar, Mimmi Asperot, Tabby Tindell.
Bortalaget startade med följande spelare (4-4-2): Sara Alexandersson, Linnea Björn, Moa Heinulf, Emilia Hjertberg, Juulia Grönlund, Stina Thomsen, Johanna Axfeldt, Ida Pettersson, Elin Björklund, Taylor Townsend, Tilde Ahlén.
Amerikanska provspelaren Savanah Uveges (till vänster) fick starta för IFK Kalmar.
Det var en jämn första halvlek med mycket närkamper och få målchanser. Mycket spel på mittplan.
I slutet av första fick Lidköpings målvakt, Sara Alexandersson en hård smäll. Efter ett litet avbrott kunde målvakten spela resten av matchen.
I halvlekens sista spark gjorde Mimmi Asperot 1-0 för IFK Kalmar.
IFK Kalmar börjar med boll i andra halvlek. Under andra halvan tog IFK Kalmar kommandot och dominerade i stora delar av matchen.
Tabby Tindell gör 2-0 för Kalmar vilket också blir slutresultatet.
Föregående bild
Nästa bild