Webb-TV: Eagles-skaparen om Oskarshamn

Repslagaregatan i centrala Oskarshamn. Färgglada hus står på en kulle. Ett grönt, gult, brunt och blått hus är närmast kameran.
Repslagaregatan i Oskarshamn där karaktären Ludvig bor i serien.
Foto: Karolina-Louise Räms
Stefan Linden är Oskarshamnsonen som redan i sin ungdom hade ett stort filmintresse. När idén om Eagles föddes var det inte självklart att den skulle utspela sig i Oskarshamn, men nu har tredje säsongen snart premiär och Eagles har på ett sätt växt ihop med staden.

Filmproducenten Stefan Linden har alltid haft ett stort filmintresse. Som ung saknade han svenska serier som var småstadsbaserade, majoriteten av alla serier som Skilda världar och Andra avenyn utspelade sig i storstäder. Men när han såg på One tree hill så fanns det en liknande story som i hans egen stad, förutom att det var ett hockeylag i stället för basketlag.

När han 2017 pitchade idén till SVT var handlingen baserad i en fiktiv småstad i Sverige. Det var SVT som kom med förslaget att serien borde utspela sig i Oskarshamn. Nu har snart säsong tre premiär och säsong fyra är på väg att spelas in och många förknippar numera Oskarshamn med Eagles.

Stefan Linden bor nuförtiden i Stockholm, men har familj kvar i Oskarshamn och åker gärna dit på helger. Under inspelningen fick han återuppleva bland annat hockeyhallen och förberedelserna inför en match.

– Det var roligt, hockeyvärlden som jag kände den från när jag spelade hockey mötte filmvärlden, berättar Stefan.

Webb-TV: Hör Stefan Linden berätta mer om inspelningsplatserna

Senaste nyheterna