Svenskarna dricker mer kaffe än vatten

Man sitter och dricker kaffe ur en blå kopp

Sverige har i flera år legat i toppen av listan över länders som dricker mycket kaffe. Många svenskar tycker kaffe är nödvändig för att man ska klara av dagen. Enligt statistiken från World Resources Institutet (WRI) Vi svenskar konsumerar 8,2 kilo kaffer om året per person. Med det hamnar Sverige på sjätte plats i listan över mest kaffedrickare i världen.

    På grund av det stora intresse för kaffe, många  av de större butikskedjorna inom detaljhandeln rostar det egna kaffet utomlands. Dilan Taher som har druckit kaffe sedan han var bara 12 år berättar om sina vanor kring sitt kaffedrickande, att dagligen konsumerar han fem koppar kaffe, han anser kaffe är som bensin för bil man behöver tanka sig för att hålla sig pigg. En dag utan kaffe finns inte i Dilans kalender.

Enligt experter om kaffe konsumtion fortsätter så här, kommer efterfrågan öka och detta leder till att kaffe kan bli en bristvara i framtiden. 

Facebook
Twitter