Kallskänken öppnar upp för elever

Nu inför restaurangerna i Kalmar gratisluncher för gymnasielever, subventionerat av kommunen. Syftet är att stödja näringslivet och företagen som går back till följd av coronasmittan. En av restaurangerna som välkomnar elever är Kallskänken. —Det är bra för alla de som kanske inte har möjlighet att få mat hemma varje dag, säger gymnasieeleven Thilda Jakobsson.

Överblicksbild på en del av Astrid Lindgrens värld.

Astrid Lindgrens värld korttidspermitterar personal.

Under onsdagen meddelade Astrid Lindgrens-värld att man i dagsläget har 98% procent färre bokningar jämfört med förra året och att de därför kommer att korttidspermitera ett 50-tal anställda.

LÄS VECKANS KRÖNIKOR HÄR:

Emelie Wilmhelsson och Josefine Högre i en radiostudio.

Podden som visar vägen ”Vi båda var yrkesyra”

Allt började när Josefine Högne, 25, och Emelie Wilhelmsson, 23, möttes under introduktionen till deras utbildning. Josefine hade kommit in på Journalistprogrammet, och Emelie skulle studera till Mediekreatör. De klickade direkt. Snart insågs det att de båda delade intresset för berättande och media, men framförallt en oro kring framtiden.
— Vi båda var, eller ursäkta, vi båda är, väldigt yrkesyra. Emelie ser på Josefine när hon
säger det, och Josefine instämmer. De båda känner att ”man vill liksom göra allt”. Det blev grunden till Yrkesyr.

Bild på halvfulla hyllor på Willys

Tre butiker töms på varor

Hyllor ekar tomt i många av Kalmars butiker, toalettpapper är den varan som människor hamstrar mest i Corona-tider.

Bild på tänder i plast.

All icke-akut tandvård skjuts upp till följd av Covid-19

Till följd av coronasmittan skjuter länet på all icke-akut tandvårdsverksamhet. Orsaken är att det sjukvårdsmaterial och skyddsutrustning som används inom tandvården istället behövs i sjukvården till följd av Covid-19.

Stefan Schill och Ropert Järpstigen håller upp en papperspåse men restaurangen i bakgrunden.

Från varslade anställda till försäljningsrekord

Från och med måndag kan Kalmars gymnasieelever äta lunch gratis från många av stans caféer och restauranger. En restaurang är Pinchos, som i samarbete med Healthy Food Box erbjuder hemkörda matlådor till eleverna.

Bild på IKEA:s restaurang som är helt tom.

IKEA:s restaurang i Kalmar stängs

IKEA har valt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer nu stänger de sina restauranger i alla IKEA-varuhus i Sverige.

En stor flaska handsprit på disken och nedsatt pris på takeaway. Annars ser det ut som vanligt inne på Café Oas. En av grundarna, Rabea Holzfurtner, står vid disken. Foto: Hedda Ottestam

Caféägaren: ”Vi borde alltid stötta våra lokala butiker”

Sedan coronavirusets framfart i världen har hashtaggen #supportyourlocals växt sig allt större på sociala medier, som uppmanar folk att fortsätta handla av sina lokala butiker. Också café Oas grundare Rabea Holzfurtner menar att det här är viktigt.

Senaste nytt