Nyrustningen av giraffen lockar shoppingsugna Kalmarbor

Entrén till köpcentrumet Giraffen.
Shoppingsugna Kalmarbor utanför entrén till Giraffen köpcentrum.

Giraffens köpcentrum i Kalmar går igenom en förvandling, flera nya butiker och restauranger introduceras till folkets förtjusning. Ett hundratal bilar står parkerade kring köpcentrumet och shoppingsugna Kalmarbor rör sig runt butiksfasaderna kring Giraffen.

Aktuellt arbete igång vid entrén till Giraffen

Trots en regnig afton är det flera som letat sig ner för att göra sina fynd, butikschefen Mattias Eriksson som har sin butik i mitten av köpcentrumet menar att upprustningen av Giraffen gynnat flertal butiker i området.

– Det är såklart kul att man väljer att satsa på de fysiska butikerna, det är ju svårt idag att konkurrera e-handeln så jag tror personligen att fler köpcentrum gynnar oss alla, sett till konsumtion och arbetsmöjligheter, berättar Mattias Eriksson som driver en teknikhandel i Giraffen.

Flertal bilar på parkering intill Köpcentrumet

Det var full fart inne kring köpcentrumet och Anette Karlsson såg sin chans att göra ett par fynd vid rean i den nybyggda klädbutiken.

– Det är ju jättekul att det byggs lite nytt och fräscht här i Kalmar, så idag tänkte jag att jag lämnar barnen hos mormor och kikar in den nya butiken, säger Anette Karlsson.

Skylt inne vid köpcentrumet för navigering

Vanligtvis brukar shoppingruschen vara som värst efter två tiden, något de flesta butiksanställda också verkar vara överens om.

– Runt klockan två, eller strax därefter brukar det komma som flest kunder till oss, men annars skulle jag säga att helgerna kan bli ganska intensiva här på Giraffen, berättar Ida Johansson som arbetar på en matbutik i köpcentrumet.

Mitt i köpcentrumet

Flera sittplatser och soffor har också introducerats kring gallerians centrum, där finner vi Arne sittandes och väntar på sin fru som genomgår en nagelbehandling i butiken bredvid.

– Jo,  detta kan man ju unna sin fru efter hon tagit körkort, det tycker jag är värt och fira, sen är det inte fel med en kaffe och bulle i fåtöljen här, berättar Arne Svensson och skrattar till.

KALMAR LÄN WEATHER
Senaste nytt