Lär dig träna rätt hemifrån under pandemin

Övning som är enkel att göra var som helst
Övning: squats som tränar rumpa och ben

 

 

Hela världen hotas av en pandemi just nu. Detta gör att man kanske inte alltid vill ta sig till gymmet och riskera att bli exponerad för bakterier och onödig kroppskontakt.

Men det finns en räddning och denna räddning kallas hemmaträning!

Man kan enkelt utföra träningsövningar hemma, utan varken gym eller vikter. Här nedan kommer några enkla övningar som tar en halvtimme att utföra och som tränar hela kroppen.

Plankan
Plankan är en statisk övning för musklerna i magen och ryggen. Övningen utförs genom att man ligger plan på marken och lyfter upp sig själv på tår och underarmar.
Sidoplankan
Lägg dig på sidan och för upp den i luften samtidigt som du drar ditt ben upp och ner i en långsam rörelse.
Donkeykicks
Ställ dig på alla fyra med dina knän under höften och händer under axlarna. Sparka höger ben bakåt tills att höger knä är i samma höjd som din höft. För sedan tillbaka benet till startpositionen på ett kontrollerat vis.
Squats
Andas in och spänn magen. Sänk långsamt bakdelen bakåt, som om du ska sätta dig på en stol. Kom snabbt upp igen, sträck på benen och spänn skinkorna. Om du pressar ifrån med hälarna aktiverar du rumpmusklerna på rätt sätt.
Benlyft på rygg
Börja med att ligga på rygg exempelvis på en matta, låt armarna ligga längs kroppen. Lyft upp benen med hjälp av höftböjarna tills dina fötter pekar mot taket. Försök sedan att lyfta upp höftbenet så att rumpan lyfts. För sedan ner benen till startpositionen och upprepa.
Fortsättning på benlyft på rygg övning
Såhär ska det se ut när du sedan för benen ner mot backen. Fortsätt sedan ända ner tills dina hälar nästan når marken.
Situps
Ligg på rygg med böjda ben, och fötterna i golvet. Placera händerna bakom öronen eller lägg armarna i kors på bröstkorgen. Spänn magmusklerna och rulla upp så att hela överkroppen kommer upp från golvet och du nästan reser dig till sittande ställning. Sänk därefter kroppen tillbaka till startpositionen.
Fortsättning på situps
Sänk ner din kropp så att huvudet nästan nuddar marken och sen upp igen.
Föregående
Nästa
KALMAR LÄN WEATHER
Senaste nytt