Man hotade tjänsteman och stal från Coop – i dag kom domen

En 25-årig man dömdes i dag av Kalmar tingsrätt.
En 25-årig man dömdes i dag av Kalmar tingsrätt. FOTO: Natalie Södlund

VÄSTERVIK. En man i 25-årsåldern dömdes i dag av Kalmar tingsrätt för bland annat olaga hot, stöld, hot mot tjänsteman, ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning.

Redan 2016 hotade mannen i 25-årsåldern en socialsekreterare i samband med en orosanmälan till socialförvaltningen. Orosanmälan handlade om en eventuell fara för mannens flickväns barn, med tanke på 25-åringens missbruk. Samma dag som mannen fick vetskap om anmälan läste han in ett röstmeddelande till socialförvaltningen där han bland annat sagt: “jag ska komma hem och döda dig, ta det som ett jävla hot”.

Mannen döms även för att ha hotat en DollarStore-anställd med en luftpistol. Det var i samband med att mannen skulle in i butiken för att köpa schampo som den anställde bad om att få se mannens väska vid kassan. Mannen riktade då vapnet mot den anställde.

Vid ett tillfälle har polisen också hittat stöldgods i mannens lägenhet. Stöldgodset kom från Coop och bestod av fotfilar, eltandborstar, en hårfön och ansiktskrämer. Stöldgodset beräknades vara värt strax över 6000 kronor.

Mannen döms nu till skyddstillsyn och ska genomgå ett vård- och behandlingsprogram.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter

Senaste

Inför VM med Omar Ismail

http://medieproduktion.lnu.se/rasknytt/wp-content/uploads/sites/57/2019/03/OMAR_WEBB1.mp4 Terräng-VM sätter igång på lördag den 30/3 och arrangeras i Århus, Danmark. FOTO/VIDEO: Christoffer Åhlander WEBB-TV. Om blott en vecka väntar terräng-VM i Danmark för 19-årige kalmariten Omar Ismail. Högbytalangen plockade nyligen sitt

LÄS MER
Entré biograf Saga

BILDREPORTAGE: Biograf Saga 113 år

KALMAR. I 113 år har biograf Saga erbjudit människor en flykt från vardagen till främmande liv och land. Bions höga ålder har fått den att bli Sveriges äldsta biograf i bruk och på senare år

LÄS MER

Inför VM med Omar Ismail

http://medieproduktion.lnu.se/rasknytt/wp-content/uploads/sites/57/2019/03/OMAR_WEBB1.mp4 Terräng-VM sätter igång på lördag den 30/3 och arrangeras i Århus, Danmark. FOTO/VIDEO: Christoffer Åhlander WEBB-TV.

LÄS MER