60-årig man dömd för flera ofredanden

Kalmar tingsrätt
En 60-årig dömdes i dag vid Kalmar tingsrätt för flera ofredanden. FOTO: Julia Viktorsson

ÖLAND. En man i 60-års åldern dömdes i dag av Kalmar tingsrätt för bland annat ofredade, grovt förtal och falskt larm. Vid rättegången befann sig sex målsägande som hade utsatts för brotten.

Brotten begicks mellan 2016 till 2018 och personerna som utsattes hade yrkesroller så som polis, journalist och kommunanställd. Flera målsägande vittnade om trakasserier från mannen genom samtal, SMS och mejl. Vid denna kontakt har mannen varit hotfull och uttalat kränkningar och otrevliga uttalanden.

Det falska larmet rörde sig om att mannen kontaktat 112 med falska uppgifter som orsakat en kostsam och obefogad polis- och ambulansinsats.

Den 60-åriga mannen, som kommer från Öland, dömdes till skyddstillsyn med psykiatrisk behandling och skadestånd till fem av de sex målsägande. Den dömda mannen nekade till samtliga åtalspunkter.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter

Senaste

Inför VM med Omar Ismail

http://medieproduktion.lnu.se/rasknytt/wp-content/uploads/sites/57/2019/03/OMAR_WEBB1.mp4 Terräng-VM sätter igång på lördag den 30/3 och arrangeras i Århus, Danmark. FOTO/VIDEO: Christoffer Åhlander WEBB-TV. Om blott en vecka väntar terräng-VM i Danmark för 19-årige kalmariten Omar Ismail. Högbytalangen plockade nyligen sitt

LÄS MER
Entré biograf Saga

BILDREPORTAGE: Biograf Saga 113 år

KALMAR. I 113 år har biograf Saga erbjudit människor en flykt från vardagen till främmande liv och land. Bions höga ålder har fått den att bli Sveriges äldsta biograf i bruk och på senare år

LÄS MER

Inför VM med Omar Ismail

http://medieproduktion.lnu.se/rasknytt/wp-content/uploads/sites/57/2019/03/OMAR_WEBB1.mp4 Terräng-VM sätter igång på lördag den 30/3 och arrangeras i Århus, Danmark. FOTO/VIDEO: Christoffer Åhlander WEBB-TV.

LÄS MER