Nu kommer våren — här hittar du Kalmars alla guldkorn

Domkyrkan i Kalmar
Domkyrkan är en av de få oförändrade byggnaderna från Kalmars stormaktstid. FOTO: Aleksandra Wojcik

Kalmar är en stad med många ställen som är värda att besöka. Kajposten har listat 8 guldkorn som du absolut inte får missa.

Kalmar Slott
Stadens kanske mest kända sevärdhet. Slottet bär på en historia med Vasakungar, stormningar och våldsamma krig. På slottet kan du se på olika utställningar om dess historia.
Kalmar konstmuseum
Vid sidan om slottet hittar du konstmuséet. Det inriktar sig på att uppmärksamma frågor som rör människors framtid och regionens utmaningar.
Stadsparken
Snäppet bredvid ligger Stadsparken, utnämnd till Sveriges vackraste stadspark år 1985. I parken finns gott om plats för picknick, lek och träning.
Gamla stan
Har du besökt de tidigare ställena bör du gå vidare mot Gamla stan. Kalmars stadskärna under medeltiden. Här finns hus kvar från 1700- och 1800-tal. Perfekt att strosa runt i eller att ta en fika på det närliggande caféet.
Domkyrkan
I hjärtat av Kalmar hittar du denna kyrka, mitt på Stortorget i centrum. En av de få oförändrade byggnaderna från Kalmars stormaktstid.
Kalmar läns museum
Fortsätter du mot kusten så hittar du landets näst största länsmuseum. Museets utställningar speglar Kalmar läns historia. Den mest populära är om regalskeppet Kronan.
Klapphuset
Ett stenkast bort hittar från länsmuséet hittar du det enda kvarvarande klapphuset i Skandinavien. Det används sedan början av 1900-talet och än idag kan invånarna använda detta Klapphus på Kattrumpan.
Västerport
Avsluta din rundvandring till den centrala porten mellan fängelset och stadskärnan. Från år 1658 var den huvudinfart till Kvarnholmen och försvarsstyrkan höll länge till inne i valven. Idag kan du hitta både spa och småbutiker där.
Föregående
Nästa