Webb-TV: “Vi försöker bara göra vår grej lite bättre”

Alfred Nóren sitter i en stol med händerna i luften.
Ägaren av Café Lotsutkiken Alfred Norén. Foto: Jesper Johansson

I den årliga och väldigt omdiskuterade tävlingen av landets bästa semla som drivs av Arla, har de i år bestämt att i stället prisa bagerier och caféer runt om i Sverige inför den officiella fettisdagen. I Kalmar röstades Café Lotsutkiken som drivs av Alfred Norén fram till stans bästa semla.

Alfred Norén som mottog beskedet under förra veckan har haft en vecka fullt av bakande av semlor och har fått flera förfrågningar om att boka semlor efter utnämnandet. På frågan vad som gör deras semla till den bästa i Kalmar, så väljer Alfred Norén inte att avslöja något för HansaBladet.

– Det hade varit dumt att avslöja det för er, även om det är enligt mig bara en vanliga semla, säger Alfred

Om det bara är en vanlig semla, vad är det då som gör att folk vill ha den? 

– Ordet sprids ju om någonting är bra, då säger man till sin kompis och den säger till sin kompis så det är på den vägen. Vi försöker bara göra vår grej lite bättre bara, säger Alfred

Alfred Noren berättar att han dock inte känner någon press över att producera så många semlor som möjligt inför fettisdagen. Då han inte vill att det ska vara ett café som massproducerar enbart för sakens skull.

Alfred startade så sent som i januari att baka semlor efter att ha fått frågan av en av sina kunder ifall han bakade dem från grunden. Vid tidpunkten så berättar Alfred att han köpte in semmelbröd men började efter den frågan att baka hela semlan från grunden. Vilket han tror är orsaken till framgången.

På fettisdagen förväntar Alfred Norén minst lika stort intresse för sina semlor som under de tidigare veckorna. Men han är noga att påpeka vad som är det viktigaste med semlor.

– Det ska vara mysigt att baka semlor, avslutar han med.

HansaBladet fick en pratstund med Alfred Norén och hans tankar om sina semlor.