KFF:s kapten laddad inför den allsvenska premiären

Viktor Elm och Lumala Abdu spelar fotboll under KFF:s träning.
Backen Viktor Elm och mittfältaren Lumala Abdu tränade för fullt under Kalmar FF:s träning på Fredriksskans IP.
Kalmar

På söndag är det dags för allsvensk premiär för Kalmar FF. Kaptensbindeln kommer sitta på Viktor Elms arm och Emmabodasonen ser fram emot både årets säsong och helgens premiärmatch mot IK Sirius.

– Det är alltid roligt med premiär! Det är det här vi spelare längtar till hela försäsongen och även om det kan kännas som en lång transportsträcka med alla träningar är den givetvis viktig. Men matcher i allsvenskan är såklart det som är viktigast för oss, säger Viktor Elm efter en kall och blåsig träning på Kalmar FF:s gamla hemmaplan, Fredriksskans IP.

I Kalmar FF finns många nya ansikten. Föreningen har tagit in den meriterade tränaren Magnus Pehrsson och fått in flera nyförvärv i truppen. Moestafa El Kabir, Piotr Johansson och Maxwell är några av de spelare som värvats in för att förstärka truppen.

– Vi har en jättebra stämning i truppen. Tränarna har satt en tydlig struktur på allt och det känns som att alla spelare tagit till sig det och gjort något bra utav det. Sen har vi vunnit en del matcher nu under försäsongen och då känns det självklart extra bra, säger Viktor Elm och lägger ner en säck full med fotbollar från träningen framför sig.

Henrik Rydström tillbaka på Guldfågeln Arena – men denna gång under helt andra premisser.
Henrik Rydström som varit både spelare, assisterande tränare och tränare i Kalmar FF sparkades på ett minst sagt häpnadsväckande sett innan årets säsong. I november förra året valde ledningen att sparka Henrik Rydström och gick ut med sitt beslut via ett pressmeddelande. Tacket till ”Henke” för sina 25 år i föreningen har kritiserats av många och ledde till att ordföranden och två styrelsemedlemmar omedelbart lämnade föreningen. Nu på lördag kommer Henrik Rydström vara tillbaka i Kalmar – men denna gång som tränare för Sirius. Viktor Elm har både spelat med och tränats av Henrik Rydström och tycker det ska bli kul att träffa ”Henke” igen.

– Jag och Henrik är goda vänner så det är klart det ska bli kul att få träffa honom igen, säger Viktor Elm.

Vad hoppas du få se av både laget och publiken på söndag?
– Jag hoppas få se en publik som är där och att det kommer lite folk som kan hjälpa oss att ta tre viktiga poäng. Sen förväntar jag mig att vi (laget) kommer göra det som vi planerat sen innan på ett bra sett, men vad det är vi planerat kommer jag inte avslöja, säger Viktor Elm och skrattar.

Viktor Elm som under årets säsong kommer vara kapten i KFF menar att fansen har en stor betydelse för hela laget.

– Våra supportrar betyder givetvis jättemycket, det är de som är själva hjärtat många gånger i föreningen och de kämpar som fasen för att vi ska prestera bra. Sen påverkar det såklart oss positivt om det är många supportrar som är på plats.

Flera allsvenska profiler tror att Kalmar FF kan överraska i årets allsvenska säsong.
Sportbladet har gjort en stor enkät där flera olika allsvenska profiler fått svara på frågor inför den allsvenska säsongen. Meriterade sportjournalister såsom Lasse Granqvist, Simon Bank och Olof Lundh ser Kalmar FF som ett lag som kan kan överraska positivt och att de kan röra sig ett par hack uppåt i tabellen jämfört med förra säsongen.

– Jag tror vi kommer prestera bättre än vad vi gjort tidigare år och då kanske de (allsvenska profilerna) kan se oss som en liten överraskning, säger Viktor Elm och fortsätter:

– Jag tror vi kommer sluta på den övre halvan och hoppas verkligen att det kan bli så, säger kaptenen.

Den allsvenska säsongen sparkas igång på söndag klockan 15:00 på fem olika arenor runt om i Sverige. Kalmar FF, som även de har sin premiär klockan 15:00 på söndag, ställs mot Uppsalalaget IK Sirius hemma på Guldfågeln Arena.

Bild på organisten Karin Lundborg Folkegård.
Nöje & Kultur
Sofia Bjurs

Bildreportage: Lunchmusik på orgel

Den 27 mars ordnade Kalmar Domkyrka med lunchmusik. Dagens organist var Karin Lundborg Folkegård och hon spelade kompositioner av bland annat Dietrich Buxtehude och Elfrida Andrée.