Bildextra: FBC Kalmarsund vidare efter avgörande i sudden

Innebandymatch mellan FBC Kalmarsund och Lockerud.
Det var en jämn och spännande match mellan FBC Kalmarsund och IBK Lockerud i Kalmar Sportcenter. FOTO: Fanny Bäck
Det var minst sagt en jämn match i första omgången mellan FBC Kalmarsund och IBK Lockerud Mariestad. Efter söndagens vinst leder nu FBC med 1-0 i matcher. Kval 1 spelas i bäst av tre matcher där vinnaren går till kvalfinal.
FBC Kalmarsund gjorde en pampig entré i Kalmar Sportcenter och hejades fram av en långtifrån fullsatt läktare.
Bara fyra minuter in i matchen satte Emelie Rosenquist FBCs första mål för kvällen. Lockerud reducerade dock kort därefter och den första perioden ledde Lockerud med 1-2. Den andra perioden var mållös och i den tredje rasslade i näten och slutade 3-2. Förlängningen ledde till en 5-4 seger för FBC.
Det var nervösa slutminutrar. Att FBC Kalmarsund tog hem segern innebär att de står 1-0 i matcher i kvalet. Nästa match är på torsdag i Mariestad. En match som Lockerud måste vinna för att ha en chans att spela i SSL.
FBC Kalmarsund pressade på och redan två minuter in i sudden death avgjorde Ellen Willsund till Kalmarsundspublikens stora förtjusning.
Jubel utbröt på Lockerud/Mariestads läktare när Lockerud reducerade till 3-3. Det var en liten skara supportrar i rött som hejade på Mariestadslaget.
Forwarden Matea Corkovic petade in ett mål för FBC Kalmarsund under matchen mot Lockerud/Mariestad under söndagskvällen på hemmaplan. Ytterligare målgörare i matchen var Ellen Willsund med två mål, Emelie Rosenquist och Malin Andersson.
På läktaren var det nervöst för Lockerud/Mariestads supportrar.
FBC Kalmarsund och Lockerud/Mariestad i en tekning. Fyra minuter in i matchen tog FBC ledningen med ett mål av Emelie Rosenqvist. Efter första periodens slut ledde dock Lockerud med 1-2.
Det var en jämn match och båda lagen hade ett flertal chanser till mål. Lagen är tämligen jämna, tidigare möten lagen emellan har slutat lika, på straffar eller i sudden. Även förra året möttes lagen i play off 1 och det slutade med att Kalmarsund tog sig vidare.
Matchen slutade med 5-4 till FBC Kalmarsund efter full matchtid och två minuter in i sudden death.
Föregående
Nästa
KALMAR.

FBC Kalmarsund är ett steg närmare att spela i Superligan i innebandy efter att ha vunnit den första kvalmatchen mot Lockerud/Mariestad under söndagskvällen. Efter full matchtid stod det 4-4 och matchen gick till förlängning. En förlängning som endast varade i två minuter och fem sekunder då FBC Kalmarsunds Ellen Willsund frälste laget och gjorde 5-4. Kalmarlaget leder nu med 1-0 i matcher och nästa sammandrabbning mellan lagen är på torsdag borta i Mariestad.

Bild på organisten Karin Lundborg Folkegård.
Nöje & Kultur
Sofia Bjurs

Bildreportage: Lunchmusik på orgel

Den 27 mars ordnade Kalmar Domkyrka med lunchmusik. Dagens organist var Karin Lundborg Folkegård och hon spelade kompositioner av bland annat Dietrich Buxtehude och Elfrida Andrée.